Позовна заява про стягнення боргу: зразок + поради

Завершується ще один складний рік боротьби за нашу свободу, цілісність та незалежність. Витребувати у ТОВ «Світанок» довідку про середній заробіток. Стягнути з ТОВ «Світанок» в мою користь компенсацію за затримку розрахунку у розмірі мого середнього заробітку по день фактичного розрахунку. Партнер АО Альва Прайвесі, досвідчений юрист з більш ніж 22-річним стажем роботи.

Ціна послуг – два відсотки від ціни, що вказана. Стягуючи неустойки у аліментних зобов’язань, позивач має право подати заяву як за місцем проживання відповідача, так і в орган, що відноситься до своєї адреси. У разі неповернення коштів розписка, без будь-яких додаткових документів, квитанцій, свідків, стане головним доказом наявності боргу, якщо справа дійде до суду. У разі перебування позичальника у шлюбі (незалежно зареєстрованому чи ні), згідно зі ст. 65 Сімейного кодексу України, нотаріус буде вимагати згоду на такий договір у другого з подружжя. Додатково для забезпечення виконання Вами зобов’язання щодо повернення коштів позикодавець може вимагати передання в іпотеку нерухомого майна або в заставу рухомого майна. За наявності у Вас неповнолітніх дітей ситуація ускладнюється необхідністю надання згоди на угоду органів опіки і піклування (згідно зі ст. 12 Закону України «Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей»).

Рішенням суду позов задоволено повністю. Воно опубліковано на сайті Судової адміністрації України – ТУТ. Позовна заява про стягнення грошових коштів по розписці необхідно подавати за місцем проживання боржника. В цьому випадку необхідно дізнатися, до якого ділянки відноситься його адресу.

зразок позовної заяви про стягнення франшизи

Використання матеріалів сайту можливе лише при наявності гіперпосилання на pozovna.in.ua. Виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги. Нехай Ваші серця завжди пишаються нашою великою нацією, а душа щиро дякує українським Героям за можливість прокидатися вранці з надією на світле майбутнє. Борг по заробітній платі та інших виплатах цивільним особам. Клацніть на дату/час, щоб переглянути, як тоді виглядав файл. Підкажіть будь ласка, куди звернутись, щоб отримати хоча б якесь відшкодування. Таким чином я залишився без авто із суммою в 25 тис.

Простори назв

Наприклад, стягнення з неплатника неустойок по аліментах виникає в силу закону. Також позов про стягнення боргу може бути поданий в результаті заподіяння шкоди. По-п’яте, не можна вимагати притягнення до відповідальності фізичної особа, яка поширила інформацію, отриману з офіційних джерел (інформація органів державної влади, органів місцевого самоврядування, звіти, стенограми тощо), якщо вона зробила посилання на таке джерело. Така особа не зобов’язана перевіряти її достовірність та не несе відповідальності в разі її спростування. Відповідно до ст.392 ЦК України власник майна може пред’явити позов про визнання його права власності, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою, а також у разі втрати ним документа, який засвідчує його право власності. Як і інші документи, позовна заява має певну форму та структуру, а також порядок подання, який обов’язково потрібно дотримуватися.

  • Від цієї суми віднімається розмір франшизи, якщо така передбачена полісом винуватця.
  • На мою думку, сума виплаченого страхового відшкодування була більш ніж втричі менша, ніж належало.
  • Як реально я можу звернутися в суд?
  • Пам’ятайте про відповідальність, передбачену ст.176 КК України.

1047 ЦК України на підтвердження укладення договору позики та його умов може бути представлена розписка позичальника або інший документ, який посвідчує передання йому позикодавцем визначеної грошової суми. Свідченням https://www.06274.com.ua/list/442419https://www.06274.com.ua/list/442419 передачі грошей є письмова розписка від «__» ______ 20__ року. Якщо позивач не впевнений в своїх силах, краще підключити до справи юриста і адвоката, особливо коли питання стосується великих боргів.

Привітання з прийдешнім Новим роком!

Це початок серпня 2012 року. Однак дотепер СК “Оранта” виплату не провела, мотивуючи це (усно) тяжким матеріальним становищем. Знаю, що це не привід для відмови виплат. Оскільки вже почався шостий місяць прострочки виплати, я хочу звернутися до суду. Проблема в тому, що все що я описав – існує, але жодної копії документів я не робив.

Готуємо зразок – Шапка заяви

№ ____ від _______________р., в якій вказав на порушення Відповідачем умов Договорів, вказав суму заборгованості та розмір штрафів за прострочення оплати Товару. В п.____ Договору передбачено, що Відповідач зобов’язується провести розрахунки за наданий товар згідно накладної на умовах відстрочки платежу на термін до 3-х календарних днів після здійснення поставки шляхом перерахування суми на розрахунковий рахунок Позивача. 4) змінює захід стягнення в межах, передбачених нормативним актом про відповідальність за адміністративне правопорушення, з тим, однак, щоб стягнення не було посилено. • акти про відсутність члена сім’ї протягом одного року за місцем проживання (для багатоквартирних будинків – складаються працівниками ЖЕКу чи ОСББ, для приватного сектору в містах – квартальними комітетами).